Rauhankoulu

Rauhankoulu on Rauhanliiton ja Rauhankasvatusinstituutti ry:n
yhteinen rauhankasvatustyön muoto. Rauhankoulu on toiminut vuodesta 1998.

Rauhankoulu haastaa suomalaisia oppilaita pohtimaan globaaleja kehityskysymyksiä, rauhaa ja väkivallattomuutta omassa elämässään, sekä konflikteja maailmanlaajuisella tasolla.

Rauhankoulu on saanut ulkoasiainministeriön tukea vuosina 2008-2015 ja 2017-2018 kaksivuotisiin globaalikasvatushankkeisiin. Hankkeiden myötä Rauhankoulun toimintaa on kehitetty ja toteutettu Tampereella, Turussa, ruotsinkielisillä alueilla (Pohjanmaa), Joensuussa ja pääkaupunkiseudulla.

Lisätietoja:

Annukka Toivonen
Globaalikasvatuksen asiantuntija
Rauhankoulu-toiminta
puh. 050 597 9629
tai rauhankoulu(at)rauhanliitto.fi

Mitä teemme? 

Rauhankoulu tarjoaa koululais- ja opiskelijaryhmille suunnattuja toimintapäiviä, joissa käsitellään globaaleja kehityskysymyksiä, ihmisoikeuksia ja konfliktien ymmärtämistä draama- ja osallistavin menetelmin.

  • Rauhankoulu-päiviä järjestetään Helsingissä Rauhanasemalla, Pasilassa
  • Tampereella, Turussa ja Vaasan alueella ohjaajat menevät kouluihin
  • Rauhankoulu-päivät toteutetaan yleensä kaksiosaisena kokonaisuutena, jossa kumpikin toimintapäivä kestää 2 - 3 tuntia. Rauhankoulu-päiviä on mahdollista räätälöidä osallistuvan ryhmän tarpeiden mukaan.
  • Rauhankoulu on oppilaitoksille maksuton
  • Rauhankoulu-päiviä ohjaa aina kaksi koulutettua rauhankouluohjaajaa
  • Ryhmän koko on maksimissaan 28 oppilasta opettajineen

Lisäksi Rauhankoulu järjestää globaalikasvatuksen koulutuksia opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille sekä alan opiskelijoille. Koulutuksia toteutetaan vuosittain 20 pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Vaasassa.