Näkökulmia Ukrainan todellisuuteen. Olya Morvanin valokuvia Helsingissä 7.-14.2.2017

Miltä Ukrainan sota näyttää konfliktialueilla asuvien ihmisten silmin? Odessassa, Ukrainassa syntyneen valokuvaaja Olya Morvanin näyttely tuo näkökulmia muun muassa tähän kysymykseen. Suomen Rauhanliitto tuo Morvanin näyttelyn Suomeen 7.2. –14.2.2017.

Näyttelyn avajaistilaisuus pidetään Kaisa-talossa (Fabianinkatu 30, Helsinki) 7.2. klo 14-16. Tilaisuudessa Morvan kertoo töistään ja puhuu myös laajemmin Ukrainasta ja sodasta Odessassa syntyneen valokuvaajan silmin. Lisäksi Rauhanliitto esittelee tilaisuudessa lyhyesti näyttelyn kanssa saman nimistä, juuri julkaisemaansa kirjaa.

Morvan on kuvannut Ukrainan tapahtumia vuodesta 2013 alkaen. Journalistisissa kuvissaan hän on keskittynyt ihmisiin konfliktin keskellä. Morvanin töitä on julkaistu lukuisissa sanoma- ja aikakauslehdissä ympäri maailmaa.

Suomen Rauhanliitto julkaisi juuri näyttelyn kanssa saman nimisen kirjan. Näkökulmia Ukrainan todellisuuteen -kirja tarkastelee Ukrainassa vuodesta 2014 käytyä sotaa ja maan poliittista tilannetta pääosin ukrainalaisten siviilien näkökulmasta. Kuinka sota vaikuttaa taistelualueilla ja niiden lähellä asuvien elämään, on yksi kirjan keskeisistä kysymyksistä. Keskiviikkona 16.2. kirjan teemoista puhutaan kansainvälisessä kirjakauppa Arkadiassa.

Näkökulmia Ukrainan todellisuuteen -kirja ja näyttely ovat osa Rauhanliiton Ukrainan tilannetta käsittelevää projektia. Se on rahoitettu ulkoasiainministeriön myöntämällä valtionavustuksella kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen.