Rasisminvastainen viikko

Rasisminvastainen viikko 20.-26.3.2017


Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. Viikko kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3., joka sai alkunsa, kun 69 rauhanomaista rotuerottelun vastaista mielenosoittajaa kuoli poliisin luoteihin Etelä-Afrikassa, Sharpevillessä vuonna 1960. Mielenosoittajat olivat kokoontuneet protestoimaan hallituksessa toimeenpantavia lakeja vastaan, jotka olivat rotuja eriarvoistavia ja eritteleviä.

Nykyään rasisminvastaisella viikolla ympäri maailman otetaan kantaa yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden puolesta ja vastustetaan rasismia ja etnistä syrjintää.

Tapahtumia rasisminvastaisella viikolla:

  • Viikko polkaistaan käyntiin näyttävästi maanantaina 20.3.2017 klo 15:30 Narinkkatorilla Helsingissä. Ohjelmassa on lähes 40 tahon esittelyä toiminnastaan, musiikkia, pelejä, urheilijoita, lapsille ohjelmaa ja ilmapalloja. Tapahtuman Facebook sivuilla lisää tietoa: https://www.facebook.com/events/790157671136162/
  • Rauhankoulu järjestää Rasisminvastaisella viikolla Rauhan ja kehityksen toimintapäiviä koululuokille Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Opettajat ovat varanneet toimintapäivät maaliskuun alussa. Rauhankoulun toimintapäivissä matkustetaan Rosa Parksin kanssa bussissa ja koetaan 1950-luvun Alabamaan sijoittuva draamatarina rasismin vastaisen liikkeen historiasta ja yhdenvertaisuuden edistämisestä. Yhdessä pohditaan keinoja rasismiin puuttumiseen ja kansalaisvaikuttamiseen.

Maailmankoulu-hanke tarjoaa runsaasti toiminnallisia vinkkejä lasten ja nuorten kanssa tehtävään rasisminvastaiseen työhön. http://www.maailmankoulu.fi/node/424