Rauhankoulun ohjaajakoulutus Helsingissä

Haluaisitko ohjata Rauhankoulu-päiviä koululaisryhmille?
Ilmoittaudu uusien ohjaajien koulutukseen Helsinkiin 22.-23.9.2018

Rauhankoulu järjestää koululuokille ja opiskelijaryhmille toimintapäiviä, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja draaman työtavat. Keskeisiä teemoja ovat rauha, globaalit kehityskysymykset, ihmisoikeudet, konfliktien syiden tarkastelu ja rauhanomainen ratkaisu sekä globaaliin vastuuseen kasvaminen.

KENELLE
Koulutus on suunnattu globaalikasvatuksesta, rauhasta ja draamamenetelmistä kiinnostuneille, jotka ovat jatkossa halukkaita ohjaamaan peruskoulu- ja lukioikäisten toimintapäiviä Tampereella, Turussa, Vaasassa tai pääkaupunkiseudulla Rauhankoulun kautta. Toimintapäivien ohjaaminen tehdään yhdessä ohjaajaparin kanssa ja ohjaamisesta maksetaan palkkio. Rauhankoulu-päivien ohjaaminen sopii hyvin esim. opetus- ja kasvatusalan opiskelijoille.

SISÄLTÄÄ
Koulutuksen aikana tutustutaan rauhan- ja globaalikasvatuksen perusteisiin. Koulutuksessa perehdytään draama- ja osallistaviin menetelmiin, kuten Rauhankoulun aiheista tehtyihin draamatarinoihin ja ryhmäyttäviin harjoitteisiin. Draamamenetelmien avulla pureudutaan yhdenvertaisuuden edistämiseen, dialogiseen kasvatukseen, globaaleihin kehityskysymyksiin ja saadaan välineitä toimia Rauhankoulun ohjaajana ja globaalikasvattajana.
Lisää tietoa koulutuksesta ja Rauhankoulun ohjaajaverkostosta löydät täältä.

PAIKKA JA AIKA
Koulutus pidetään 22.-23.9.2018 Rauhanasemalla (Veturitori 3, Itä-Pasila). Ajat: Lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 11-17.

KURSSIMAKSU
Osallistumismaksu 20 euroa kattaa koulutuksen, kurssimateriaalin ja välipalan.

ILMOITTAUTUMINEN
Kyselyt ja ilmoittautuminen 2.8. alkaen sähköpostitse: rauhankoulu(at)rauhanliitto.fi
Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti taustastasi ja kiinnostuksen kohteistasi.
Rauhankoulun ohjaajana toimiminen edellyttää aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta.

Koulutuksen järjestää Rauhankoulu. Rauhankoulu on Suomen Rauhanliiton toimintamuoto. Rauhankoulun hanketta toteutetaan vuosina 2017 - 2018 ulkoministeriön globaalikasvatustuella.