Ajankohtaista

Rauhanliitto ja Sadankomitea: Trumpilla ja Putinilla historiallinen tilaisuus katkaista ydinasevarustelukierre

Tiedote 12.7.2018

Lähestyvä Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaaminen Helsingissä on merkityksellinen siksi, että monenkeskinen yhteistyö ja sopimuspohjainen järjestys edellyttävät toimivia keskusteluyhteyksiä erityisesti suurvaltojen kesken. Kansainvälisellä yhteisöllä olisi syytä huoleen jos tämä keskusteluyhteys olisi kokonaan poikki.

Hiroshima-ilta Helsingissä 6.8. / Hiroshima-kväll i Helsingfors 6.8.

(program in English below)

Tunnelmallinen rauhantilaisuus Helsingissä, Töölönlahdella 6.8.2018 klo 21-22.30.

Oikeuskansleri ei löytänyt laittomuuksia Patrian vientilupapäätöksistä

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti julkisti 27.6. ratkaisun Rauhanliiton ja Sadankomitean tammikuussa tekemään kanteluun valtioneuvoston vientiluvista Patria Land Systems Oy:lle Arabiemiraatteihin. Ratkaisun mukaan oikeuskanslerilla ei ole "oikeudellisia perusteita arvioida, että valtioneuvosto olisi menetellyt asiassa lainvastaisesti tai ylittänyt sille kuuluvan harkintavaltansa".