– 24.10.2018

YK:n päivänä rauhanmerkki kynttilöistä eduskuntatalon portaille

YK-päivän rauhanmerkki eduskuntatalon portailla

Tänään, YK:n päivänä 24.10., eduskuntatalon portaille rakennetaan kynttilöistä rauhanmerkki. Tempauksen järjestää Suomen Rauhanliitto. Kynttilät sytytetään klo 18.00.

”Haluamme tempauksella muistuttaa erityisesti tarpeesta leikata asevarustelumenoja ja suunnata resursseja muun muassa ilmastonmuutoksen torjumiseen”, kertoo Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius. Kansalaistorille asti näkyvän suurikokoisen rauhanmerkin rakentaminen on helsinkiläisten rauhanjärjestöjen monivuotinen perinne.

Tänä vuonna YK:n päivänä ja sen ympärillä vietettävällä kansainvälisellä aseistariisuntaviikolla on järjestetty ja järjestetään Suomessakin paljon toimintaa. ”Tämä kertoo kasvavasta kiinnostuksesta rauhaan ja turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin niin kotimaan kuin kansainväliselläkin tasolla”, Lodenius toteaa.

Aseistariisuntaviikon aikana järjestetään keskusteluita muun muassa Syyrian ja Jemenin tilanteisiin ja Suomen asevientiin liittyen. YK:n päivän rauhantapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla. ”Tavallaan aseistariisuntaviikko alkoi jo edeltävänä lauantaina, kun lähes 10 000 ihmistä marssi vaatien tekoja ja resursseja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Ilmastonmuutos on myös rauhankysymys”, huomauttaa Lodenius.