Järjestöt

Rauhanasema on rauhantyön toimintakeskus, jonka katon alta löytyvät monen kansalaisjärjestön ja toimintaryhmän toimistot. Talossa tehdään rauhantyötä ruohonjuuritasolta parlamentteihin.

Rauhanaseman omistaa Suomen Rauhanliitto.

Nämä järjestöt ja ryhmät löydät Rauhanasemalta

Aseistakieltäytyjäliitto

Aseistakieltäytyjäliitto on siviilipalvelusmiesten, totaalikieltäytyjien ja reservinkieltäytyjien etujärjestö, sekä antimilitaristinen rauhanjärjestö.

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry on kansalaisjärjestö, joka edistää ruohonjuuritason toiminnalla rauhaa, yhdessä tekemistä, yhdenvertaisuutta ja aktiivista kansalaisuutta. Sen kautta voi lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön tai tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa.

Ruokaa ei aseita

Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota tähän tosiasiaan jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa. Rauhanasemalla toimii Helsingin Ruokaa ei aseita-ryhmä.

Suomen Rauhanliitto – Finlands Fredsförbund

Rauhanliitto on rauhankysymysten asiantuntija ja kattojärjestö 16 suomalaiselle rauhanjärjestölle. Vaikuttamistyön lisäksi Rauhanliitto toteuttaa rauhankasvatusta Rauhankoulu-toiminnassaan. Rauhanliitto omistaa Rauhanaseman ja vuokraa työtiloja muille järjestöille sekä kokous- ja juhlatiloja erilaisiin tilaisuuksiin.

Sadankomitea

Sadankomitea on antimilitaristinen ja puoluepoliittisesti sitoutumaton rauhanjärjestö. Se työtä, jotta Suomi olisi aktiivinen rauhan edistäjä, sillä rauha on edellytys ihmisten hyvinvoinnille.

Ydin-lehti

Ydin on lehti niille, joille väkivallattomuus ja vastuu maailmasta ovat intohimo. Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Ydin seuraa maailmaa ennakkoluulottomalla asenteella, kriittisyydellä ja asioihin syventyen.

Ystävyysseurojen liitto

Suomessa toimii yli 100 ystävyysseuraa, jotka kukin hoitavat ystävyys- ja kulttuurisuhteita ystävyysmaansa kanssa. Näistä yhdistyksistä valtaosa kuuluu Ystävyysseurojen liittoon. Rauhanasemalla kokoontuvat muiden muassa Namibia-, Tansania- ja Mosambik-seurat.