– 13.1.2022

Rauhankoulu hakee uusia ohjaajia

Piirroskuvassa eri-ikäiset lapset ja nuoret hymyilevät. OIkealla lapsi on kohottanut kätensä tervehdykseen, ja hänen vieressään huivipäinen tyttö pitelee keltaista rauhanmerkkilippua, Keskellä kuvaa on pyörätuolissa istuva nuori, joka pitelee yläpuolelleen kohoavan maapallo-kuvitetun ilmapallon narua. Hänen vieressään vasemmalla suureen takkiin pukeutunut ihminen seisoo ja pitelee käsissään kukkaruukkua. Laitimmaisena oikealla on oranssia reppua kantava lapsi.

Rauhankoulu hakee ohjaajia Turkuun, Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. Rauhankoulun ohjaajat vierailevat kouluissa pitämässä globaalikasvatuksen työpajoja peruskoulun 4.–9. luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille kestävän kehityksen ja rauhan teemoista. Kevätkaudella 2022 työpajat toteutetaan koronatilanteen mukaan lähiopetuksena sisätiloissa tai ulkona koulujen lähiluonnossa. Ohjaukset tehdään yhdessä ohjaajaparin kanssa ja ohjaamisesta maksetaan palkkio.

Odotamme sinulta:

• innostusta toimia rauhan ja kestävän kehityksen toteutumiseksi
  • kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä ryhmien ohjaamisesta
  • sitoutumista tehtävään vähintään kevätlukukaudeksi 2022

Arvostamme:

• globaalikasvatuksen teemojen tuntemusta
  • kokemusta draaman työtavoista ja toiminnallisista menetelmistä

Tarjoamme sinulle:

• koulutuksen tehtävään ja laadukkaita opetusmateriaaleja
  • kokemusta globaalikasvatuksesta, järjestötyöstä sekä draamapajojen ohjaamisesta
  • mahdollisuuden toimia kestävän kehityksen sekä osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa korostavan yhteiskunnan hyväksi
  • Rauhankoulun ohjaajayhteisön, jossa saa tukea, voi jakaa kokemuksia ja oppia muilta.

Työ on luonteeltaan keikkatyötä, jota tehdään arkisin päiväsaikaan. Palkka yhden työpajan ohjauksesta on 66 euroa ja työpajan pituus on 2–3 oppituntia. Rauhankoulun ohjaajat pystyvät itse vaikuttamaan työn aikatauluihin ja työ sopiikin esimerkiksi opiskelijalle. Ohjaustyötä tulee ohjaajaa kohden n. 6–30 tuntia lukukaudessa ohjaajan aikatauluista riippuen.

Rauhankoulun ohjaajia haetaan seuraaville alueille: Tampere, Turku ja pääkaupunkiseutu. Rauhankoulun ohjaukset pidetään pääsääntöisesti suomen kielellä, mutta myös ruotsinkielisille työpajoille on kysyntää.

Valittujen ohjaajien edellytetään osallistuvan koulutukseen, joka pidetään Turussa 5.–6.2.2022 klo 11–17. Koulutuksessa syvennytään Rauhankoulun sisältöihin ja työpajoissa käytettäviin menetelmiin. Koulutuksesta ei makseta työkorvausta, mutta matkat korvataan.

Kouluvierailut toteutetaan voimassa olevien koronavirustilanteen ohjeistusten mukaisesti, kevätkaudella 2022 pääsääntöisesti lähiopetuksena sisällä tai ulkona koulujen lähiluonnossa.

Lisätietoja voi kysyä puhelimitse Annukka Toivoselta (050 597 9629) tai sähköpostitse osoitteesta rauhankoulu@rauhanliitto.fi.

Hakijoita pyydämme jättämään vapaamuotoisen motivaatiokirjeen (max 1 sivu) sekä CV:n sähköpostitse rauhankoulu@rauhanliitto.fi Valinnat tehdään hakemusten perusteella.

Haku päättyy 27.01.2022 klo 17.

Rauhankoulu tarjoaa koululaisryhmille työpajoja, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja taidelähtöiset menetelmät, erityisesti tarinallisuus ja draama. Keskeisiä teemoja ovat rauha, globaalit kehityskysymykset ja globaaliin vastuuseen kasvaminen.

Vuonna 2022 kouluvierailut ovat osa Rauhanliiton hanketta ”Globaalivastuu arjessa – tietoa ja taitoa kestävän tulevaisuuden tekijöille”. Hanke on rahoitettu ulkoministeriön globaalikasvatustuella. Meneillään on myös EU-rahoitteinen ”Peace School on Migration” -hanke, jonka kouluvierailuissa käsitellään pakolaisuutta ja ajankohtaisia rauhankysymyksiä Afganistanin ja Etelä-Sudanin tilanteista kertovien tarinoiden kautta. Toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.