– 21.8.2019

Vastuullinen asekauppa? Keskustelutilaisuus Eurooppasalissa 27.8.

Panssarivaunun telaketju

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden myötä Helsinkiin kokoontuvat elokuun lopussa jäsenmaiden ulko- ja puolustusministerit. Suomen uusi hallitus on hallitusohjelmassa myös linjannut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa globaalivastuun näkökulmasta.

Rauhanjärjestöt kutsuvat sinut EU-kokousten kynnyksellä seminaariin Vastuullinen asekauppa? 27.8. Eurooppasalissa, Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa keskustellaan EU:n ja Suomen vastuullisesta ja eettisestä ulko-ja turvallisuuspolitiikasta esimerkkeinä asekaupan ja asevalvonnan haasteet. Seminaarissa puhutaan politiikasta Lähi-idän maiden kanssa ja osana rauhanrakentamista konfliktiherkällä alueella.

Katso seminaarin videotallenne:

(Teksti jatkuu videon alla.)

 

Keskustelun alustavat Jeff Halper, Laëtitia Sedou ja Salih Muslim Muhammad.

Jeff Halper on israelilainen ihmisoikeusaktivisti ja kulttuuriantropologi, joka opettanut Haifan ja Ben Gurionin yliopistoissa sekä julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita Israel/Palestiina-konfliktista. Halper on Israeli Committee Against House Demolitions -järjestön (ICAHD) perustajajäsen. Hän on mukana One Democratic State Campaignissa, joka pyrkii yhden demokraattisen valtion perustamiseen Israelissa/Palestiinassa.

Laëtitia Sedou on Euroopan asekaupan vastaisen verkoston ENAATin koordinaattori, joka seuraa muun muassa Euroopan puolustusrahaston muodostamista ja koordinoi vaikuttamistyötä siihen liittyen.

Salih Muslim Muhammad on Democratic Union Party -puolueen kansainvälisten asioiden johtaja Syyriasta.

Keskustelua kommentoivat Suomen näkökulmasta Kari Paasonen (SaferGlobe), Frank Johansson (Amnesty International Suomen osasto) ja Syksy Räsänen (ICAHD Finland).

Ohjelma-aikataulu

9:00 Kahvit

9:30 Seminaarin avaus

9:40 Puheenvuorot

  • Eurooppalainen asekauppa ja sen suhde Lähi-idän konflikteihin
  • Eettinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka Lähi-idän maiden kanssa
  • Puolustusrahastoinvestoinnit ja ylikansallinen aseteollisuus

10:40 Paneelikeskustelu ja kommenttipuheenvuorot

11:40 Tilaisuuden loppusanat

Vapaa pääsy – tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät Suomen Rauhanliitto, Suomen Rauhanpuolustajat, Suomen Sadankomitea ja ICAHD Finland