– 22.6.2022

Ruokaa ei aseita -leiri Rauhanasemalla 27.6.-8.7.

Rauhanasemalla pidetään 27.6.-8.7. kansainvälinen vaapaehtoisten työleiri ”Ruokaa ei aseita”, joka kokkaa ruokaa hävikkiruuasta ja jakaa sitä kaupungilla muistuttaakseen siitä, miten miljoonat ihmiset näkevät maailmassa nälkää samaan aikaan kun asevarusteluun haaskataan mielettömiä summia. Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota tähän tosiasiaan kritisoimalla asevarustelua ja jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa. Työleiri kokoaa eri puolelta maailmaa eri ikäisiä vapaaehtoisia, jotka tekevät parin viikon ajan vapaaehtoistyötä Rauhanasemalta käsin.

Lisätietoa saat osoitteesta kvtfinland.org ja akl-web.fi

 

Suomen Ruokaa ei aseita -toiminta on osa kansainvälistä Food Not Bombs (FNB) liikettä, joka syntyi Bostonissa USA:ssa vuonna 1980. Tällä hetkellä sen nimissä toimivia ryhmiä on yli sadassa Pohjois-Amerikan ja Euroopan kaupungissa. Ruokaa ei aseita -tapahtumia on Suomessa järjestetty tähän mennessä Helsingissä, Imatralla, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella, Torniossa ja Turussa.

Jos haluat mukaan toimintaan, pistä viesti ryhmien Ruokaa ei aseita -Facebook-sivujen kautta tai ole yhteydessä AKL:n toimistoon.