– 21.4.2021

Maailman sotilasmenot julkaistaan 26.4. — Rauhanjärjestöt taustoittavat tietoja webinaarissa

Teksti: Defund the military, defend people and planet. Kuvassa tankki, josta osa on sulanut.

Maailmassa käytetään vuosittain satoja miljardeja sotilasmenoihin. Asevarustelu ei kuitenkaan suojaa meitä ilmastonmuutokselta, pandemioilta tai muilta globaaleilta uhilta. Päinvastoin — kilpavarustelu estää kehittämästä kestäviä ratkaisuja sekä ylläpitää jännitteitä ja epäoikeudenmukaisuutta.

Tukholman rauhantutkimusinstituutti Sipri julkaisee vuosittaiset raporttinsa maailman sotilasmenoista maanantaina 26.4. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maailman sotilasmenojen kehityksestä webinaariin maanantaina 26.4. kello 10-11. Webinaarin järjestävät rauhanjärjestöt Rauhanliitto, Sadankomitea ja Aseistakieltäytyjäliitto. Taustoittavat kommenttipuheenvuorot pitävät:

  • Tarja Cronberg, Rauhanliiton puheenjohtaja ja Siprin erikoistutkija: Siprin raportti ja maailman sotilasmenojen kehitys vuonna 2020

  • Kari Paasonen, tutkija, SaferGlobe: Suomen kasvavat sotilasmenot ja hävittäjähankintojen vaikutus kehitykseen

Puheenvuoroja jakaa Sadankomitean pääsihteeri Anni Lahtinen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Webinaaria voi seurata Facebook-tapahtuman kautta: https://fb.me/e/3po6ypK8A

 Webinaari on osa kansainvälisiä sotilasmenojen vastaisia toimintapäiviä (Global Days of Action on Military Spending, GDAMS), joita vietetään tänä vuonna 10.4.-17.5. Kampanjan aikana järjestetään tapahtumia ja webinaareja ympäri maailmaa.

Global Days of Action on Military Spending: https://demilitarize.org/