– 5.2.2018

Rauhankoulun ohjaajakoulutus Turussa 3.-4.3.

Haluaisitko ohjata Rauhankoulu-päiviä koululaisryhmille?
Ilmoittaudu uusien ohjaajien koulutukseen Turkuun 3.- 4.3.2018!

Rauhankoulu järjestää koululuokille ja opiskelijaryhmille toimintapäiviä, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja draaman työtavat. Keskeisiä teemoja ovat rauha, globaalit kehityskysymykset, ihmisoikeudet, konfliktien syiden tarkastelu ja rauhanomainen ratkaisu sekä globaaliin vastuuseen kasvaminen.

Kenelle

Koulutus on suunnattu globaalikasvatuksesta, rauhasta ja draamamenetelmistä kiinnostuneille, jotka ovat jatkossa halukkaita ohjaamaan peruskoulu- ja lukioikäisten toimintapäiviä Tampereella, Turussa, Vaasassa tai pääkaupunkiseudulla Rauhankoulun kautta. Toimintapäivien ohjaaminen tehdään yhdessä ohjaajaparin kanssa ja ohjaamisesta maksetaan palkkio. Rauhankoulu-päivien ohjaaminen sopii hyvin esim. opetus- ja kasvatusalan opiskelijoille.

Sisältää

Koulutuksen aikana tutustutaan rauhan- ja globaalikasvatuksen perusteisiin. Koulutuksessa perehdytään draama- ja osallistaviin menetelmiin, kuten Rauhankoulun aiheista tehtyihin draamatarinoihin ja ryhmäyttäviin harjoitteisiin. Draamamenetelmien avulla pureudutaan yhdenvertaisuuden edistämiseen, dialogiseen kasvatukseen, globaaleihin kehityskysymyksiin ja saadaan välineitä toimia Rauhankoulun ohjaajana ja globaalikasvattajana.

Paikka ja aika

Koulutus pidetään 3.- 4.3.2018 klo 11-17 Turun keskustassa sijaitsevissa kurssitiloissa.

Kurssimaksu

Osallistumismaksu 20 euroa kattaa koulutuksen, kurssimateriaalin ja välipalan.

Kouluttajat

Annukka Toivonen (Yhteisöpedagogi YAMK, globaalikasvatuksen asiantuntija), Saara Ruuska (KM, kouluttaja) ja Laura Lodenius (Rauhanliiton toiminnanjohtaja).

Ilmoittautuminen

Kyselyt ja ilmoittautuminen 20.2. mennessä sähköpostitse: rauhankoulu(at)rauhanliitto.fi

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä lyhyesti taustastasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Rauhankoulun ohjaajana toimiminen edellyttää aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta.

Koulutuksen järjestää Rauhankoulu. Rauhankoulu on Suomen Rauhanliiton ja Rauhankasvatusinstituutti ry:n yhteinen toimintamuoto. Rauhankoulun hanketta toteutetaan ulkoministeriön globaalikasvatustuella.