– 3.3.2020

Keskustelutilaisuus: Naiset täysvaltaisia toimijoita uskontodialogissa ja rauhantyössä?

Tervetuloa Rauhanasemalle keskustelemaan naistenpäivänä:
Naiset täysvaltaisia toimijoita uskontodialogissa ja rauhatyössä?

Aika: Sunnuntaina 8.3.2020 klo 15 – 16.30
Paikka: Rauhanasema, Veturitori 3
Katso myös: Tapahtuma Facebookissa

Keskustelussa alkupuheenvuorot pitävät:

Raija Korhonen: Naisten toimijuus tämän päivän ev.lut. kirkossa.
Korhonen on yhteiskunnallisen työn pastori ja Yhteiskunta ja kulttuuri -tiimin esimies Helsingin seurakuntayhtymässä. Tiimissä on toteutettu uskontodialogihanke Avoimet ovet ja monissa töissä on edistetty kulttuurien välistä yhteisymmärrystä.

Suaad Onniselkä: Naisten toimijuus muslimiyhteisössä, miten musliminaiset toimivat islamilaisessa yhteisössä Suomesssa, millaista on musliminaisten johtajuus uskonnollisella kentällä, millainen merkitys naisilla on rauhan rakentamisessa. Onniselkä on virka-apulaisrehtori ja islamin opetuksen asiantuntija.

Heidi Rautionmaa: Naiset ja uskontodialogiliike? Naisten rooli rauhantyössä ja uskontodialogissa on huomattu – ainakin puheissa, mutta saavatko he vieläkään tukea toimintaansa? Rautionmaa on tohtorikoulutettava Helsingin Yliopistossa, ja hän on toiminut pitkään uskontodialogiin liittyvien kysymysten parissa.

Tilaisuuden avaa Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

Uskontodialogiliikkeellä on pitkä historia. Se ulottuu ensimmäiseen Maailman Uskontojen Parlamenttiin, joka pidettiin Chicagon maailmannäyttelyn yhteydessä vuonna 1893.

Tänä vuonna kaksi merkittävää, suurinta uskontodialogitoimijaa omalla erityisalallaan täyttävät pyöreitä vuosia: Religions for Peace 50 vuotta ja United Religions Initiative 20 vuotta. Nämäkin ovat lähteneet liikkeelle rohkeiden, muutosta peräänkuuluttavien yksittäisten ihmisten toimesta aivan kuten aikoinaan myös ekumeeninen liike.

Naistenpäivänä keskustellaan siitä, mikä on naisen paikka uskontodialogiin liittyvässä toiminnassa ja rauhantyössä.

TERVETULOA – TILAISUUDESSA TARJOLLA KAHVIT!