Mitä teemme

Hymyilevät rauhanaktivistit pitävät käsissään sotilasmenoja vastustavan kampanjan kylttejä Rauhanasemalla 2017
Tempaus sotilasmenoja vastaan Rauhanasemalla

Rauhanliitto on rauhankysymysten asiantuntija ja 17 suomalaisen rauhanjärjestön kattojärjestö. Toimimme laaja-alaisesti kestävän rauhan ja aseistariisunnan puolesta.

Kampanjoimme inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi

Työskentelemme mm. asekaupan tiukemman valvonnan ja epäinhimillisten aseiden, kuten rypäle- ja robottiaseiden aseiden kieltämisen puolesta. Edistämme konfliktien ennaltaehkäisemistä ja tuemme YK:n työtä.

Osallistumme turvallisuuspoliittiseen keskusteluun

Teemme vaikuttamistyötä: annamme lausuntoja eduskunnalle ja ministeriöille, tapaamme päättäjiä ja päätöksiä valmistelevia virkahenkilöitä. Tarjoamme taustatietoja ja -materiaaleja sekä päätöksenteon että median käyttöön. Osallistumme julkiseen keskusteluun mediassa ja somessa.

Tarjoamme rauhankasvatusta Rauhankoulussa

Rauhankoulu tarjoaa draamamenetelmiin pohjautuvia toimintapäiviä koululaisille ja opiskelijaryhmille. Lisäksi se kouluttaa kasvatusalan opiskelijoita ja ammattilaisia.

Ylläpidämme rauhantyön toimintakeskus Rauhanasemaa

Helsingin Pasilassa sijaitsevalla Rauhanasemalla tarjoamme puitteet myös monen muun tekemälle rauhantyölle.

Tarvittaessa tartumme banderolliin

Järjestämme tarpeen tullen rauhanomaisia mielenosoituksia, tempauksia ja yleisötapahtumia.

Olemme aktiivisia myös kansainvälisesti

Rauhanliitto on jäsen International Peace Bureaussa (IPB), maailman vanhimmassa ja laaja-alaisimmassa rauhanjärjestössä. Lisäksi olemme mukana monessa kansainvälisessä verkostossa kuten ydinaseiden, miinojen ja rypäleaseiden vastaisissa verkoistoissa sekä eurooppalaisessa asekaupan vastaisessa verkostossa ENAAT:issa.

Rauhantyö on vaikuttavaa

Verkostomme ovat saaneet siitä tunnustuksena muun muassa Nobelin rauhanpalkintoja: kansainvälinen ydinasekieltokampanja ICAN 2017, kansainvälinen miinakieltokampanja 1997 ja International Peace Bureau 1910.

Tue työtämme

Auta meitä rakentamaan rauhaa: liity tukijäseneksi tai tule mukaan toimintaan!