– 8.2.2019

Hävittäjähankinta on arvovalinta — allekirjoita vetoomus!

Kuvan ylälaidassa lukee "Lahjoittaisitko sinä?". Keskellä kuvaa vihreäliivinen henkilö pitelee keräyslipasta, jossa on hävittäjien kuvia. Alalaidassa lukee: "Entä jos käyttäisimme 10 miljardia euroa verorahoja ihmisten hyvinvointiin ja keräisimme rahat hävittäjien ostoon?"
Hävittäjämiljardit hyötykäyttöön -kampanjassa vaaditaan, että hävittäjähankinnoista ja niiden vaihtoehdoista on käytävä perinpohjainen keskustelu.

Hallitus valmistelee kymmenien miljardien hävittäjäkonehankintaa. Tarjouksia on jo pyydetty, ja päätös on määrä tehdä 2021. Useiden rauhanjärjestöjen toimijoiden käynnistämä adressi vaatii, että hävittäjähankinnat on otettava uudelleen harkittavaksi.

“Päätöksessä on otettava huomioon, ettei hävittäjien hankinta ole ratkaisu ilmastonmuutokseen tai muihin globaaleihin turvallisuusuhkiin. Hävittäjäkauppa perustuu kapea-alaiseen tulkintaan kansainvälisestä ja Suomen lähialueiden turvallisuustilanteesta”, adressissa todetaan.

Uusien hävittäjien hankintakustannuksiksi on arvioitu 7–10 miljardia euroa. Se vastaa lähes viidesosaa valtion talousarvion menoista. Vaikka hankinta ajoittuu kymmenen vuoden ajalle, se merkitsee valtion velkaantumista ja leikkauspaineita muille yhteiskunnan osa-alueille.

Allekirjoita adressi

  • Tutustu myös Hävittäjämiljardit hyötykäyttöön -kampanjan Facebook-sivuihin.

Auta keräämään nimiä vetoomukseen

Jaa tietoa Hävittäjämiljardit hyötykäyttöön -kampanjasta sosiaalisessa mediassa tai vaikka omilla verkkosivuillasi.

Voit myös tulostaa vetoomuksen paperiversion ja kerätä nimiä adressiin. Postita listat Pasilan Rauhanasemalle, os. Veturitori 3, 00520 Helsinki.