– 27.10.2020

Keskustelutilaisuus 3.11.: Rauhantutkimus on tärkeää rauhantyölle

Rauhantutkimus on tärkeää rauhantyölle -keskustelutilaisuus.

Suomalainen rauhantutkimus täytti juuri 50 vuotta. Vuonna 1969 helsinkiläisten ja tamperelaisten rauhantutkijoiden ja -aktivistien yhteisvoimin Tampereelle perustettiin opetusministeriön alaisuuteen Rauhan- ja konfliktintutkimuslaitos.

Keskustelutilaisuudessa puhutaan rauhantutkimuksesta Suomessa. Raimo Väyrynen alustaa keskustelua aiheesta ja esittelee toimittamansa Rauhantutkimus kautta vuosien -kirjan teemoja.

Teoksesta löytyy laaja katsaus rauhantutkimuksen historiaan Suomessa. Se sisältää artikkeleita mm. rauhantutkimuksen ja naapuritieteiden suhteista, väkivallan ja sodan ongelmista, konfliktinratkaisun keinoista sekä rauhanliikkeen ja -politiikan suhteista alan keskeisten toimijoiden ja tutkijoiden kirjoittamana.

Työväenliikkeen kirjastossa on esillä myös rauhankirjallisuuden näyttely. Tilaisuus ja näyttely ovat osa Rauhanliiton 100-vuotisjuhlaviikkoa.

Tapahtumaan on mahdollista osallistua sekä verkossa että paikan päällä. Paikan päällä työväenliikkeen kirjastossa noudatetaan turvavälejä ja tilaan otetaan noin 20 osallistujaa. Ilmoittautumisia pyydetään etukäteen. Suosittelemme maskien käyttöä.