– 14.10.2020

Rauhanliitto 100 vuotta! Juhlaviikko 2.–8.11.2020

Rauhanliitto 100 vuotta - Juhlaviikon logo.

100 vuotta täyttävä Rauhanliitto on Suomen vanhin edelleen toimiva rauhanjärjestö. Nykyisin vuonna 1920 perustettu Rauhanliitto on 16 suomalaisen rauhanjärjestön kattojärjestö. Se toimii kestävän rauhan, aseidenriisunnan ja rauhankasvatuksen puolesta.

Rauhanliitto juhlii 100-vuotista taivaltaan marraskuussa, jolloin luvassa on useita tapahtumia. Tervetuloa mukaan! Tarkemmat tapahtumatiedot ja linkit webinaareihin julkaistaan Rauhanliiton sivuilla lokakuun loppuun mennessä.

Juhlaviikon ohjelma

Ti 3.11. klo 17-19: Rauhantutkimus on tärkeää rauhantyölle

Työväenliikkeen kirjastossa rauhantutkimuksen vaiheista ja aiheista Suomessa alustaa professori Raimo Väyrynen. Rajoitettu osallistujamäärä, ennakkoilmoittautumisia pyydetään. Tilaisuus katsottavissa myös verkossa.

Ke 4.11. klo 16–18: Maailmanrauha vaarassa

Ammatillisten rauhanjärjestöjen tilaisuudessa Keskustakirjasto Oodissa Helsingissä aiheina ovat mm. ajankohtaiset aseidenriisuntakysymykset, kansainvälinen sopimusjärjestelmä, rauhankasvatus ja länsimaalaisuuden käsite. Tilaisuus striimataan. Katso ohjelma tapahtuman sivulta. →

La 7.11.klo 10–12.30: Webinar: A Climate of Peace

Rauhanliiton ja International Peace Bureaun webinaarissa pureudutaan kahteen aikamme megahaasteeseen: ydinaseriisuntaan ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

La 7.11. klo 15–17: Rauhanliitto 100 – juhlat verkossa

Tervetuloa juhlimaan kanssamme etänä! Rauhanasemalta striimatussa tilaisuudessa juhlapuheen pitää presidentti Tarja Halonen. Rauhanliiton historian parhaita paloja kertoilee Ilkka Taipale. Ohjelmasssa myös musiikkia ja keskustelua nuorten kanssa tehtävästä rauhantyöstä.