Toimintakokonaisuudet

Rauhankoulun piirroskuvassa vihreään pusakkaan pukeutunut nuori pitelee käsissään ruukkukasvia ja keltaiseen lyhythihaiseen huppariin pukeutunut lapsi istuu pyörätuolissa pidelleen ilmapalloa

Rauhankoulun työpajamuotoisia toimintakokonaisuuksia järjestetään lähiopetuksena koulujen sisä- ja ulkotiloissa suomeksi pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa sekä ruotsiksi Helsingin alueella. Etäyhteyksin työpajoja on tarjolla kaikkialle Suomessa.

Rauhankoulu tarjoaa koululuokille ja opiskelijaryhmille maksuttomia toimintakokonaisuuksia, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja draaman työtavat. Keskeisiä teemoja ovat globaalit kehityskysymykset ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet (Agenda 2030), rauha, ihmisoikeudet ja globaaliin vastuuseen kasvaminen.

Etäyhteyksin työpaja muodostuu kahdesta oppitunnista sekä ennakko- ja jatkotehtävistä. Lähiopetuksena tarjoamme pidempää globaalikasvatuksen kokonaisuutta, joka koostuu kulle osallistuvalle luokalle yleensä kahdesta draamapajasta (kesto 2 oppituntia) sekä ennakko- ja välitehtävistä.

Ensimmäisessä pajassa tarkastellaan valittua rauhan- ja globaalikasvatuksen teemaa yksilön näkökulmasta draamatarinan avulla. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen ryhmä saa välitehtävän, jonka kautta aihetta syvennetään ja viedään kohti oppilaiden arkielämää.

Jälkimmäisen pajan tarkoituksena on katsoa teemaa laajemmin ja antaa ilmiöille nimiä.

Rauhankoulun pajat voidaan pitää koulunne sisä- tai ulkotiloissa tai etäyhteyksin. Koulun sisätiloissa otollisin tila on suurehko luokka, josta pulpetit voidaan siirtää sivuun. Ulkopajoihin sopii esimerkiksi koulun läheisyydessä oleva puisto tai metsäalue. Ulkona tarvitaan aukea tila, jossa oppilaat mahtuvat puolikaareen ja turvavälejä voidaan pitää.

Tilaa kouluvierailu näin

  • Ehdota meille päivämääriä sähköpostitse kouluvierailut@rauhanliitto.fi. Varmistamme sinulle valitsemasi päivät.
  • Ohjaajat ottavat sinuun yhteyttä noin viikkoa ennen kouluvierailua. Neuvotelkaa yhdessä Rauhankoulun sisällöistä ja ryhmänne toiveista. Ohjaajille kannattaa kertoa luokkaa puhuttaneista asioista, jotta he voivat ottaa ne huomioon päivää suunnitellessaan. Myös ryhmän erityistarpeista kannattaa mainita (liikuntarajoitteiset, suomi toisena kielenä tms.).
  • Rauhankoulun vierailuun on hyvä valmistautua etukäteen. Ennen kouluvierailua ohjaajat antavat ryhmällenne ennakkotehtävän, jonka avulla voitte orientoitua Rauhankoulun teemoihin. Näin pääsette paremmin kiinni itse asiaan ohjaajien tullessa vierailulle.
  • Lähiopetuksen pajoissa ohjaajat tulevat kouluunne hyvissä ajoin ja laittavat luokan valmiiksi työpajaa varten.

Apua kaikkiin pulmiin saat numerosta 050 597 9629 / Rauhankoulu tai omilta ohjaajiltanne.