Verkostot

Ryhmä rauhanaktivisteja hymyilee ja vilkuttaa kameralle Berliinissä järjestetyssä kansainvälisessä konferenssissa 2016

Rauhanliitto on jäsen monissa kansainvälisissä rauhan ja aseistariisunnan puolesta työskentelevissä verkostoissa sekä suomalaisissa aiheen parissa työskentelevissä järjestöissä.

International Peace Bureau, IPB

International Peace Bureau eli IPB on maailman vanhin ja laaja-alaisin kansainvälinen rauhanjärjestö. Rauhanliitto on aktiivinen IPB:n jäsen. Puheenjohtajamme Tarja Cronberg on yksi IPB:n varapuheenjohtajista ja toiminnanjohtajamme Laura Lodenius on sen hallituksen jäsen.

Yksi keskeisistä järjestön toimintamuodoista on kansainvälinen sotilasmenojen vastainen kampanja eli Global Campaign on Military Spending.

Aasian ja Euroopan kansalaisfoorumi, AEPF

Suomen Aasia–Eurooppa-verkosto AEPF on kansalaisfoorumi, joka on osa aasialais-eurooppalaista Asia Europe People’s Forum -verkostoa. Rauhanliitto on ollut aktiivinen erityisesti verkoston kansainvälisessä, rauhankysymyksiä käsittelevässä työryhmässä.

Campaign to Stop Killer Robots

Robottiaseiden vastaisen kansainvälisen Campaign to Stop Killer Robots -kampanjaverkoston tavoitteena on kieltää täysin autonomisten asejärjestelmien eli niin kutsuttujen tappajarobottien kehittäminen, valmistaminen ja käyttö.

Cluster Munition Coalition, CMC

Cluster Munition Coalition on kampanjaverkosto, joka ajaa rypäleaseiden kieltoa ja hävittämistä.

European Network Against Arms Trade, ENAAT

ENAAT on eurooppalainen verkosto, johon kuuluu asekaupan vastaista työtä tekeviä järjestöjä ja ryhmiä. Verkosto tapaa säännöllisesti, vaihtaa tietoa maidensa asevientiin ja -tuotantoon liittyvistä aiheista ja kampanjoi mm. aseteollisuuden vaikutusvallan vähentämiseksi EU:n politiikassa.

International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN

ICAN eli International Campaign to Abolish Nuclear Weapons on ydinaseiden kieltämisen puolesta työskentelevä kampanjaverkosto, joka sai työstään Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2017. Rauhanliitto toimii aktiivisesti osana verkoston Suomen osastoa. 

International Campaign to Ban Landmines, ICBL

Kansainvälinen miinakieltoa ajava verkosto vaikutti olennaisesti henkilömiinat kieltävän Ottawan sopimuksen syntyyn. Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1997 saanut kampanja työskentelee nykyisin miinakiellon universalisoimisen puolesta ja edistää konkreettista työtä henkilömiinojen hävittämiseksi.

Rauhanliiton jäsenyydet suomalaisissa järjestöissä

Olemme jäsen useissa suomalaisissa järjestöissä, jotka omista näkökulmistaan edistävät rauhaa tai kansalaisyhteiskunnan toimintamahdollisuuksia Suomessa.