– 21.5.2021

Rauhanliitto hakee Rauhankoululle koordinaattoria

Rauhankoulu on Rauhanliiton rauhankasvatustyön muoto. Rauhankoulu tarjoaa koululais- ja opiskelijaryhmille toimintakokonaisuuksia, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja draaman työtavat. Keskeisiä teemoja ovat rauha, globaalit kehityskysymykset ja globaaliin vastuuseen kasvaminen. Tarjoamme myös koulutuksia kasvatusalan ammattilaisille ja opiskelijoille sekä kehitämme opetusmateriaaleja. Toimintaa on Turussa, Tampereella, Uudellamaalla ja etäyhteyksin ympäri Suomen.

Rauhanliitto hakee kouluyhteistyön koordinaattoria hoitamaan Rauhankoulun varauksia ja yhteydenpitoa koulujen ja ohjaajiemme kanssa. Koordinaattori markkinoi Rauhankoulu-toimintaa suorilla yhteydenotoilla kouluihin, sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa. Hän ottaa vastaan Rauhankoulun työpajojen varaukset opettajilta, hoitaa ennakkoviestinnän ja koordinoi työpajoihin ohjaajat sekä toimii ohjaajien tukena. Koordinaattori avustaa Rauhankoulun koulutusten ja tapahtumien käytännön järjestelyissä. Tukena koordinaattorin työssä ovat globaalikasvatuksen asiantuntija ja viestinnän asiantuntija.

Hakijalta odotamme:

  • kokemusta järjestötoiminnasta ja koulumaailmasta, ymmärrystä koulun arjesta
  • erinomaisia viestintä- ja vuorovaikutustaitoja
  • sujuvaa suomen kielen taitoa, hyvää englannin kielen taitoa ja hyvää kirjallista ruotsin kielen taitoa, sillä Fredsskolan -toiminnan varaukset tehdään ruotsiksi sähköpostitse
  • organisointi- ja koordinointitaitoja, järjestelmällisyyttä ja paineensietokykyä

Lisäksi arvostamme:

  • innostusta toimia rauhan- ja globaalikasvatuksen parissa
  • pedagogista osaamista, kokemusta globaalikasvatuksesta ja draaman työtavoista
  • valmiutta päivittää nettisivuja ja kokemusta some-viestinnästä
  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai loppuvaiheessa olevia opintoja

Tarjoamme mielekkään työn laadukkaan kasvatustoiminnan parissa, näköalapaikan globaalikasvatuksen kentällä, joustavat työajat, lämminhenkisen työyhteisön sekä viihtyisän työympäristön Rauhanasemalla Helsingin Pasilassa.

Rauhanliiton hankkeet, joihin työ pääosin liittyy ovat ulkoministeriön rahoittama globaalikasvatushanke “Globaalivastuu arjessa – tietoa ja taitoa kestävän tulevaisuuden tekijöille” sekä EU-rahoituksella toteutettava “Peace School on Migration” -hanke, johon sisältyy kansainvälistä yhteistyötä.

Työsuhde on hankerahoituksen takia määräaikainen aikavälillä 3.8.2021 – 2.5.2022, työaika 30h/ vko, bruttopalkka 1800€/kk . Aloitusaika ja työsuhteen viikkotuntimäärää on mahdollista sovitella jonkin verran hakijan toiveiden mukaisesti. Työtä voi tehdä etänä, mutta työ sisältää  myös lähipäiviä Helsingissä Rauhanasemalla. Tehtävä vaatii valmiutta satunnaisiin ilta- ja viikonlopputöihin.

Rauhanliiton tavoite on laajentaa Rauhankoulu-toimintaa ja rahoitusta sellaiselle pohjalle, että koordinaattorin työsuhdetta voitaisiin jatkaa myös määräaikaisen työsuhteen päättymisen jälkeen.

Hakuohjeet ja lisätietoja tehtävästä:

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV viimeistään sunnuntaina 30.5. toiminnanjohtajalle osoitteeseen laura.lodenius@rauhanliitto.fi. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”Koordinaattori”. Haastattelut pyritään pitämään viikolla 23.

Lisätietoja tehtävästä antaa maanantaina 24.5. klo 13-16 ja torstaina 27.5. klo 15-17 globaalikasvatuksen asiantuntija Annukka Toivonen p. 050 597 9629.

Haku päättyy 30.5.2021

Rauhanliitto on 16 rauhanjärjestön kattojärjestö ja rauhankysymysten asiantuntija, joka tekee monipuolista vaikuttamistyötä rauhan ja aseidenriisunnan puolesta. Vaikuttamistyön lisäksi liitto tekee rauhankasvatusta Rauhankoulu-toiminnassaan ja ylläpitää rauhantyön toimintakeskus Rauhanasemaa Itä-Pasilassa, Helsingissä. Myös toimistomme sijaitsee Rauhanasemalla.